Instalacja zaplonowa...???

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Witam wszystkich. Założyłem nowy temat nie wiem czy dobrze. Ale,mam taka zagryche. Mam silnik 2.0 vw jest aparat zaplonowy mam modol mam cewke iiiii nie mam instalacji i nie mogę nigdzie znaleźć jak podłączyć to wszystko zeby odpalić. Brak jakichkolwiek wtyczek w szczególności do modułu. Pomoze ktoś. Zdkecia opisy kabli ktory gdzie pod jaki pin do modułu aparatu i tak dalej....
A.C.A.B.

Awatar użytkownika
maciey
Posty: 1384
Rejestracja: 11 lip 2010, 16:26
Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
Lokalizacja: Zadupie koło Chełmna
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: maciey »

Iron Maiden pisze:
18 gru 2020, 16:06
Witam wszystkich. Założyłem nowy temat nie wiem czy dobrze. Ale,mam taka zagryche. Mam silnik 2.0 vw jest aparat zaplonowy mam modol mam cewke iiiii nie mam instalacji i nie mogę nigdzie znaleźć jak podłączyć to wszystko zeby odpalić. Brak jakichkolwiek wtyczek w szczególności do modułu. Pomoze ktoś. Zdkecia opisy kabli ktory gdzie pod jaki pin do modułu aparatu i tak dalej....
Rozwiń temat i foty zapodaj
Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...

Awatar użytkownika
bandit
Posty: 3011
Rejestracja: 02 gru 2006, 21:16
Lokalizacja: Pniewy
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: bandit »

Podaj jako silnik VW 2.0 , golf 2,3 4, passat itd

Awatar użytkownika
Rob_trike
Posty: 9831
Rejestracja: 30 sie 2009, 21:24
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Lokalizacja: Radziejów
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Rob_trike »

więcej szczegółów podaj
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

A więc to silnik 2.0 t3 boxer. Zdjecia przedstawiaja to co mam.7
Załączniki
20201218_173930.jpg
20201218_173822.jpg
20201218_173841.jpg
20201218_173930.jpg
20201218_173939.jpg
20201218_174212.jpg
20201218_174237.jpg
A.C.A.B.

Awatar użytkownika
yunkers
Posty: 4474
Rejestracja: 31 paź 2009, 21:21
Krótki opis: G.O.P.
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: yunkers »

Najlepsze co mozna z tym silnikiem zrobic, to go sprzedać.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
Rob_trike
Posty: 9831
Rejestracja: 30 sie 2009, 21:24
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Lokalizacja: Radziejów
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Rob_trike »

to w sumie choć brutalna - ale najlepsza rada Co dziwne jak go wystawisz na forum garbusiarzy to dostaniesz bardzo dobre pieniądze :)
Kup subaru - oszczędny i dość popularny teraz naped
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.

Awatar użytkownika
Lipa
Posty: 1680
Rejestracja: 24 lut 2009, 01:22
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Lokalizacja: Lubicz Dolny
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Lipa »

Rob_trike pisze:
20 gru 2020, 21:37
to w sumie choć brutalna - ale najlepsza rada Co dziwne jak go wystawisz na forum garbusiarzy to dostaniesz bardzo dobre pieniądze :)
Kup subaru - oszczędny i dość popularny teraz naped
Chcesz flansze i koło pod subaru :mrgreen: :mrgreen: ?
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Dzięki za odp. ale nie chcialbym go sprzedawać. Jak narazie chce go wskrzesic do życia. Pewnie ,subaru piękne...
A.C.A.B.

Czarek-trike
Posty: 8953
Rejestracja: 22 maja 2008, 18:13
Krótki opis: NO BAR, TO FAR
Lokalizacja: Wałcz
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Czarek-trike »

yunkers pisze:
20 gru 2020, 21:18
Najlepsze co mozna z tym silnikiem zrobic, to go sprzedać.
..bo jedyne co w tym silniku jest niezłe to dźwięk :D

BTW Iron dej sobie spokój z tym silnikiem, miałem taki w pierwszej trajce... :roll:
W tym sezonie koleś u mnie w mieścinie kupił traję też właśnie na takim silniku, jak jechaliśmy przez miasto - fajnie , bo ten dźwięk...;), ale wyjechaliśmy za miasto i...musiałem na niego czekać :lol:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

:lol: dobre... :lol: :lol:
Pewnie zapierdalac 200 to napewno mie bedzie :lol: :lol:
Ale i tak chcę go odpalić...
A właśnie Czarek wspomniałeś że ktoś ma na takim silniku. A byłaby możliwość zerkniecia i rozpisania instalacji zeby to połączyć? Cewka aparat moduł który kabel gdzie idzie?
A.C.A.B.

Czarek-trike
Posty: 8953
Rejestracja: 22 maja 2008, 18:13
Krótki opis: NO BAR, TO FAR
Lokalizacja: Wałcz
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Czarek-trike »

Iron Maiden pisze:
22 gru 2020, 00:24
(..)
A właśnie Czarek wspomniałeś że ktoś ma na takim silniku. A byłaby możliwość zerkniecia i rozpisania instalacji zeby to połączyć? Cewka aparat moduł który kabel gdzie idzie?
kilka tygodni po ów przejażdżce... sprzedał tą trajkę :lol:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle

Awatar użytkownika
bandit
Posty: 3011
Rejestracja: 02 gru 2006, 21:16
Lokalizacja: Pniewy
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: bandit »

Z garbusami nie miałem do czynienia ale wbiłem numerosa z modułu w google i coś jest. Jest to moduł często używany nie tylko w garbatym.
https://forum.mz-klub.pl/printview.php?t=29319&start=40
Nawet w MZ i jawach go montują.
Moduł był montowany w gulfach dwójkach.

Pomoże Ci to?
Załączniki
Screenshot_2020-12-23-08-34-54-785_com.android.chrome.jpg

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Znalazłem taką wiazke na garbusy.pl ale czy to jest to?
https://gt5.pl/shop/wiazka-do-zestawu-z ... 3-2093-100
A.C.A.B.

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Bandit ale coś podobnego właśnie to jest. Schemat chyba byłby ok.
A.C.A.B.

Awatar użytkownika
bandit
Posty: 3011
Rejestracja: 02 gru 2006, 21:16
Lokalizacja: Pniewy
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: bandit »

W temacie linku do wiązki, posłużę się klasyką
https://youtu.be/Qra2Avlht2I

Podjedź na szrot i zobacz w grupie VW pod maske

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A.C.A.B.

Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Tak zrobię. Będę mial chwilę czasu i podjade gdzieś
Moze jeszcze gdzieś takie fury starsze będą.
A.C.A.B.


Awatar użytkownika
Iron Maiden
Posty: 412
Rejestracja: 02 lut 2011, 15:19
Lokalizacja: Śniaty
Kontakt:

Re: Instalacja zaplonowa...???

Post autor: Iron Maiden »

Dzięki wielkie. Wiem już w jakim aucie szukać. Człowiek cały czas się uczy. Dzięki.
A.C.A.B.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości