Z czego spawać rame???

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez mały » Pon Maj 23, 11 17:03

Oil napisał(a):
junkers napisał(a):ale ten z OCC to na pręcie sześciokątnym chyba zrobiony, ale pomysł z tym postawieniem na kant wydaje się miodny, tylko jak to się zachowa przy gięciu w sumie to one są ze szwem

tak jak mowisz ta rama jest na prencie szesciokatnym a srodek byl wiercony tzn w srodku wiercili otwor itp znaM NA PAMIEC TEN ODCINEK

A pamiętasz Oil jakie tam koło szerokie poszło bo nie pamiętam(chodzi mi o tył)?
Awatar użytkownika
mały
 
Posty: 3047
Rejestracja: Wto Lip 21, 09 21:08
Miejscowość: WSCHOWA
Krótki opis: P/G.

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez El Kopyto » Pon Maj 23, 11 17:17

240 z tego co pamietam tylko mieli jeden problem przy gienciu ten pret sie skrencal i musieli palnikiem go prostowac tzn robilo sie cos podobnego jak w ogrodzeniach ozdobnych sie robi czyli skrenca prenta w spirale i cholernie trudna byla w spawaniu wystepowal pod wplywem temperatury spawania ten efekt jak wyrzej w ostatni piatek byla powtorka do poludnia NA DISCAWERY
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto
 
Posty: 1013
Rejestracja: Śro Paź 27, 10 17:07
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez mały » Pon Maj 23, 11 20:04

Dzięki.Ja już nie oglądam bo jak widzę jakich narzędzi używają to wszystkie chce mieć :lol:
Awatar użytkownika
mały
 
Posty: 3047
Rejestracja: Wto Lip 21, 09 21:08
Miejscowość: WSCHOWA
Krótki opis: P/G.

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez El Kopyto » Wto Maj 24, 11 16:15

tu sie znajdzie takich wielu
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto
 
Posty: 1013
Rejestracja: Śro Paź 27, 10 17:07
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Luksky » Wto Maj 24, 11 23:48

nie przesadzajcie. Kupujac klocki LEGO za 500zł i ja sam złoże wahadłowiec Discovery. Oni tam działaja tak samo. Nawet porzadnej grzechotki nie maja 1/2 cala. Jedynie co, to stary zainwestowal w waterjet'a. Pod publiczkę............
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Luksky
 
Posty: 16265
Rejestracja: Wto Cze 05, 07 23:14
Miejscowość: Święciechowa
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Rob_trike » Śro Maj 25, 11 06:57

napisze tak - mając taki SPRZĘT warsztatowy i budżet - ooooooooooooooooooojp nie opiszę mojej TRIKE IV bo by internetu zabrakło

Ale bym spłodził trajeczkę :shock: :shock: :shock:
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
Rob_trike
TRAJKERS
 
Posty: 8771
Rejestracja: Nie Sie 30, 09 20:24
Miejscowość: Radziejów
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez winda » Śro Maj 25, 11 07:36

ten program jest zajebisty.siedzi sobie ten z wąsami i kłóci się z synem.
w tym czasie kurierem przyjeżdza rama.siedza dalej i się kłócą.przyjeżdza kurierem silnik dalej koła itd.najczesciej błotniki sobie docinają
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
winda
TRAJKERS
 
Posty: 12111
Rejestracja: Sob Kwi 25, 09 17:31
Miejscowość: LUBLIN

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez kaski » Śro Maj 25, 11 07:44

winda napisał(a):ten program jest zajebisty.siedzi sobie ten z wąsami i kłóci się z synem.
w tym czasie kurierem przyjeżdza rama.siedza dalej i się kłócą.przyjeżdza kurierem silnik dalej koła itd.najczesciej błotniki sobie docinają

też się kłócę z syne
ale jakoś kurier nic mi nie przywozi :twisted:
do Admina - profil do usunięcia
kaski
 
Posty: 914
Rejestracja: Czw Cze 04, 09 20:18
Miejscowość: nigdzie
Krótki opis: do Admina - profil do usunięcia

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Luksky » Śro Maj 25, 11 10:58

kaski napisał(a):
winda napisał(a):ten program jest zajebisty.siedzi sobie ten z wąsami i kłóci się z synem.
w tym czasie kurierem przyjeżdza rama.siedza dalej i się kłócą.przyjeżdza kurierem silnik dalej koła itd.najczesciej błotniki sobie docinają

też się kłócę z syne
ale jakoś kurier nic mi nie przywozi :twisted:


bo nie masz takich tatoo jak stary Teutle
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Luksky
 
Posty: 16265
Rejestracja: Wto Cze 05, 07 23:14
Miejscowość: Święciechowa
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez El Kopyto » Śro Maj 25, 11 16:13

winda napisał(a):ten program jest zajebisty.siedzi sobie ten z wąsami i kłóci się z synem.
w tym czasie kurierem przyjeżdza rama.siedza dalej i się kłócą.przyjeżdza kurierem silnik dalej koła itd.najczesciej błotniki sobie docinają

juz razem nie siedza stary z mlodym i majkiem sie pozarli teraz poli junior wlasna firme otworzyl
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto
 
Posty: 1013
Rejestracja: Śro Paź 27, 10 17:07
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Iron Maiden » Śro Cze 08, 11 22:35

czy ktoś nie wspominał kiedyś o ramie z łańcucha????????????????? :D
Załączniki
A.C.A.B.
Awatar użytkownika
Iron Maiden
 
Posty: 403
Rejestracja: Śro Lut 02, 11 14:19
Miejscowość: Śniaty

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Sulkyrider » Śro Cze 08, 11 22:44

Iron Maiden napisał(a):czy ktoś nie wspominał kiedyś o ramie z łańcucha????????????????? :D

Oczywiście na pewno jest na to pozytywna opinia rzeczoznawcy
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11545
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Iron Maiden » Śro Cze 08, 11 23:17

no nie wątpie,ale czy nie pęka albo coś???Nic się znią nie dzieje???
pytam z samej ciekawości...
A.C.A.B.
Awatar użytkownika
Iron Maiden
 
Posty: 403
Rejestracja: Śro Lut 02, 11 14:19
Miejscowość: Śniaty

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Czarek-trike » Czw Cze 09, 11 07:42

Iron Maiden napisał(a):no nie wątpie,ale czy nie pęka albo coś???Nic się znią nie dzieje???
pytam z samej ciekawości...


Gdyby żył Indian Larry twórca tego sprzętu to móglbyś go zapytać :D
Albo grubo-albo wcale ;)
Czarek-trike
 
Posty: 7968
Rejestracja: Czw Maj 22, 08 17:13
Miejscowość: Wałcz

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Iron Maiden » Czw Cze 09, 11 12:06

hehehe na pewno bym skorzystał jak bym okazje hehehe :D :lol:
A.C.A.B.
Awatar użytkownika
Iron Maiden
 
Posty: 403
Rejestracja: Śro Lut 02, 11 14:19
Miejscowość: Śniaty

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez El Kopyto » Czw Cze 09, 11 16:01

wszak to na nim zginol
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto
 
Posty: 1013
Rejestracja: Śro Paź 27, 10 17:07
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Jaro » Pią Lip 22, 11 14:56

Oil napisał(a):wszak to na nim zginol

Wszak chyba nie.:P Zginął na premierze tego motocykla, ale wydaje mi się, że nie na nim tylko na innym.
Prawdziwy motocykl ma trzy koła.
Awatar użytkownika
Jaro
 
Posty: 80
Rejestracja: Śro Lis 03, 10 16:59
Miejscowość: Jasło

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez El Kopyto » Pią Lip 22, 11 15:30

była powtórka i niestety na nim
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto
 
Posty: 1013
Rejestracja: Śro Paź 27, 10 17:07
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Szefciu » Wto Sie 02, 11 09:52

Panie i Panowie.
Potrzebuje pomocy . znalazłem rurę bezszwową 42mm, ścianka 7 mm- na ramę jak znalazł :lol: Jest tylko jeden problem, końcówka laski zamalowana jest na zielono, a według oznaczeń kolorystycznych jest to stal 1. 2510 albo 1.2842 czyli narzędziowa do pracy na zimno. a teraz pytania:
- czy na pewno dobrze zrozumiałem oznaczenia kolorowe ? Kiedys ( z naciskiem na kiedyś) w szkole mnie tego uczyli
- jeżeli naprawdę jest to narzędziówka, to czy w takim razie mogę z niej spawać ramę??

Sprawa jak najbardziej pilna wręcz natychmiastowa.
Szefciu
 
Posty: 567
Rejestracja: Wto Kwi 26, 11 13:47
Miejscowość: Lublin

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Szefciu » Wto Sie 02, 11 18:35

To sam sobie odpowiem.
Znalazłem naklejke z rodzajem stali- okazła sie zwykła kotłowa x10CrMoVNb91.
fi 42 ścianka 7mm
Szefciu
 
Posty: 567
Rejestracja: Wto Kwi 26, 11 13:47
Miejscowość: Lublin

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez yunkers » Wto Sie 02, 11 19:01

Szefciu napisał(a):Panie i Panowie.
jest tylko jeden problem, końcówka laski zamalowana jest na zielono....


znaczy że dawno nieużywana i grzyb złapał :D
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
yunkers
TRAJKERS
 
Posty: 3909
Rejestracja: Sob Paź 31, 09 20:21
Miejscowość: Tychy
Krótki opis: G.O.P.

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez custom » Pią Sie 05, 11 10:14

Szefciu napisał(a):To sam sobie odpowiem.
Znalazłem naklejke z rodzajem stali- okazła sie zwykła kotłowa x10CrMoVNb91.
fi 42 ścianka 7mm

Bardzo gruba ta ścianka , normalnie daje się 3,5 do 4 mm .
Życie jest za ciężkie, aby przykładać do niego wagę.
Awatar użytkownika
custom
TRAJKERS
 
Posty: 6741
Rejestracja: Nie Paź 11, 09 17:00
Miejscowość: Parzymiechy
Krótki opis: TRAJKERS

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez Szefciu » Pią Sie 05, 11 11:02

custom napisał(a):Bardzo gruba ta ścianka , normalnie daje się 3,5 do 4 mm .


Promocja była :)
Zrobię z nich tylko dolna ramę, reszta będzie cieńsza.
Szefciu
 
Posty: 567
Rejestracja: Wto Kwi 26, 11 13:47
Miejscowość: Lublin

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez hellmood » Pon Lut 27, 12 15:28

a ja pierdole zrobiłem ramę z ceowników
Awatar użytkownika
hellmood
 
Posty: 123
Rejestracja: Śro Sty 25, 12 14:57
Miejscowość: KĘTRZYN/ WARSZAWA
Krótki opis: HELLMOOD

Re: Z czego spawać rame???

Postprzez bandit » Pon Lut 27, 12 17:40

7 mm scianki na rame to przesada. Ramy nie można przesztywniac. Scianka 3mm lub 4 mm w zupelnosci wystarcza.
Awatar użytkownika
bandit
 
Posty: 2180
Rejestracja: Sob Gru 02, 06 20:16
Miejscowość: Pniewy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Rama i zawieszenie



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość