Sprawy forum czegoś nie mogę...

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andy » Czw Mar 24, 16 10:37

nie jest ważny telefon tylko sieć z jakiej korzystacie , ma wspólne ip dla wszystkich ,
kiedyś grałem w gry sieciowe i dopłacałem za zewnętrzne ip , miałem własne ip,
jeśli korzystacie z sieci komórkowej czy wifi , ip jest takie samo dla wszystkich użytkowników.
Awatar użytkownika
andy
 
Posty: 981
Rejestracja: Pią Sie 17, 12 10:19
Miejscowość: podkarpacie
Krótki opis: Jest nikim ten kto nie ulepsza świata.

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Sulkyrider » Czw Mar 24, 16 10:59

andy napisał(a):jeśli korzystacie z sieci komórkowej czy wifi , ip jest takie samo dla wszystkich użytkowników.

Nie, nie, nie.
Nie ma takiej opcji.
Sieć komórkowa przydziela indywidualnie "losowe" IP z puli adresów. Jeśli korzystasz z netu komórkowego, to za każdym razem kiedy się połączysz, będziesz miał po prostu inne IP z tej puli. No pomyśl, jakby to było, gdyby wszyscy użytkownicy tej samej sieci byli traktowani jako jeden użytkownik. Jak wtedy działały by skajpy itp, w ogóle cokolwiek.
Z wifi to trochę inaczej, bo faktycznie mogą 2 urządzenia w tej samej sieci wifi figurować pod tym samym adresem, ale to problem tylko lokalny - czyli nie możesz udawać 2 różnych uzytkowników za pomocą np. 2 komputrów w jednym domu. Tzn. mozesz, ale trzeba zakombinować.

Ale to nie ma związku ze sprawą :)
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11521
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andrzejqs » Czw Mar 24, 16 19:25

taki zonk


Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
andrzejqs
 
Posty: 1238
Rejestracja: Nie Kwi 10, 11 17:22
Miejscowość: Zawiercie

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Rob_trike » Czw Mar 24, 16 19:36

pewnie jakiś vir :mrgreen:
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
Rob_trike
TRAJKERS
 
Posty: 8761
Rejestracja: Nie Sie 30, 09 20:24
Miejscowość: Radziejów
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Czw Mar 24, 16 22:36

jakoś też tak miałem
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andrzejqs » Pią Mar 25, 16 08:47

Nie wiem co to jest ale jest wk......... jak pisałem wcześniej na początku wyskakiwało to co jakiś czas a teraz to mam całkowitego bana od f13 do f16 muszę chodzić do dziecka na kompa aby coś napisać , nawet nowy windows nie pomógł
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
andrzejqs
 
Posty: 1238
Rejestracja: Nie Kwi 10, 11 17:22
Miejscowość: Zawiercie

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez custom » Pią Mar 25, 16 09:40

andrzejqs napisał(a):Nie wiem co to jest ale jest wk......... jak pisałem wcześniej na początku wyskakiwało to co jakiś czas a teraz to mam całkowitego bana od f13 do f16 muszę chodzić do dziecka na kompa aby coś napisać , nawet nowy windows nie pomógł

Musiałeś coś przeskrobać , albo Sulki nie trafił w klawisz :D
Życie jest za ciężkie, aby przykładać do niego wagę.
Awatar użytkownika
custom
TRAJKERS
 
Posty: 6711
Rejestracja: Nie Paź 11, 09 17:00
Miejscowość: Parzymiechy
Krótki opis: TRAJKERS

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Pią Mar 25, 16 19:13

andrzejqs napisał(a):Nie wiem co to jest ale jest wk......... jak pisałem wcześniej na początku wyskakiwało to co jakiś czas a teraz to mam całkowitego bana od f13 do f16 muszę chodzić do dziecka na kompa aby coś napisać , nawet nowy windows nie pomógł

za dużo pornosów ściągasz
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Czarek-trike » Pią Mar 25, 16 19:59

Sulkyrider napisał(a):(..)
Z wifi to trochę inaczej, bo faktycznie mogą 2 urządzenia w tej samej sieci wifi figurować pod tym samym adresem, (..)


czyli jak np urząd miasta ma darmowe wifi dla ludków w pobliżu i jakiś debeściak będzie ściągał/udostępniał dzieciofilskie materiały albo pisał szczere komentarze o imigrantach na różnych portalach to do dupska dobiorą się urzędasom ? :lol:
Albo grubo-albo wcale ;)
Czarek-trike
 
Posty: 7952
Rejestracja: Czw Maj 22, 08 17:13
Miejscowość: Wałcz

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Sulkyrider » Pią Mar 25, 16 20:30

Prawie masz rację Czarek.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11521
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andrzejqs » Pią Mar 25, 16 21:22

rożek napisał(a):
andrzejqs napisał(a):Nie wiem co to jest ale jest wk......... jak pisałem wcześniej na początku wyskakiwało to co jakiś czas a teraz to mam całkowitego bana od f13 do f16 muszę chodzić do dziecka na kompa aby coś napisać , nawet nowy windows nie pomógł

za dużo pornosów ściągasz



To odpada bo niema możliwości ściągania , bo to aero jak chcesz coś ściągnąć to pokazuje czas do końca pobrania 2 dni a rozłącza łącze co godzina. Ale pewnie problem tkwi w tym aero
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
andrzejqs
 
Posty: 1238
Rejestracja: Nie Kwi 10, 11 17:22
Miejscowość: Zawiercie

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andrzejqs » Pią Mar 25, 16 21:43

:D :D :D :D :D

ruszyło co ciekawe ip kompa jest inne od podanego w tym ostrzeżeniu


dostałem prezent na święta na 1 godzine dostępu :cry: :cry: :cry:

i K........ to samo dostałem bana ,
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
andrzejqs
 
Posty: 1238
Rejestracja: Nie Kwi 10, 11 17:22
Miejscowość: Zawiercie

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Czw Kwi 14, 16 17:24

przez dwa dni nie dałem rady nic napisać - to samo się pojawia IP zablokowane
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez andrzejqs » Czw Kwi 14, 16 19:22

Nic nie zrobisz to wina aero przydzielają takie lipne IP , pomaga kilkukrotne rozłączanie połączenia aż trafisz na dobre IP i tyle w temacie
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
andrzejqs
 
Posty: 1238
Rejestracja: Nie Kwi 10, 11 17:22
Miejscowość: Zawiercie

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Czw Kwi 14, 16 21:19

ale ja nie mam areo tylko lte plus
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Nie Paź 15, 17 08:26

nie wyświetla mi linków do youtuba - ktoś coś wie, jakiś pomysł ?
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez winda » Nie Paź 15, 17 08:40

spróbuj na innym kompie. powinno być ok.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
winda
TRAJKERS
 
Posty: 12026
Rejestracja: Sob Kwi 25, 09 17:31
Miejscowość: LUBLIN

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Nie Paź 15, 17 08:59

winda napisał(a):spróbuj na innym kompie. powinno być ok.

Cóż, dziękuję za tak cenną poradę - nie ukrywam, że sam bym na to nie wpadł.
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Sulkyrider » Nie Paź 15, 17 12:56

Problem prawdopodobnie będzie w przeglądarce, w jej ustawieniach lub dodatkach. Jakiej używasz? Próbowałeś innej?
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11521
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez winda » Nie Paź 15, 17 13:16

rożek napisał(a):
winda napisał(a):spróbuj na innym kompie. powinno być ok.

Cóż, dziękuję za tak cenną poradę - nie ukrywam, że sam bym na to nie wpadł.

Polecam się na przyszłość
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
winda
TRAJKERS
 
Posty: 12026
Rejestracja: Sob Kwi 25, 09 17:31
Miejscowość: LUBLIN

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Wto Paź 17, 17 17:24

Pytanie do admina - co oznacza, że ktoś w profilu w miejscu ostania wizyta ma kreskę ?
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Sulkyrider » Wto Paź 17, 17 17:40

To znaczy, że po rejestracji nie odwiedził forum.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11521
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez rożek » Wto Paź 17, 17 19:11

niemożliwe bo się w tamtym tygodniu wypowiadał
rożek
TRAJKERS
 
Posty: 2287
Rejestracja: Pią Wrz 11, 09 20:35

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Sulkyrider » Wto Paź 17, 17 20:30

rożek napisał(a):niemożliwe bo się w tamtym tygodniu wypowiadał

Konkretniej?
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
TRAJKERS
 
Posty: 11521
Rejestracja: Wto Cze 17, 08 19:05
Miejscowość: Poznań od strony Azji
Krótki opis: Rekwizytor

Re: Sprawy forum czegoś nie mogę...

Postprzez Baran » Śro Lut 07, 18 10:33

Luźna propozycja...
Może warto dodać forum do serwisu Tapatalk, co pomoże w obsłudze forum przez urządzenia mobilne (android) pewnie sporo ludzi ma ten system w swoich kieszeniach :wink: . Myślę, że chyba warto zastanowić się nad takim krokiem, było by to bardzo pomocne w przeglądaniu i pisaniu postów przez telefon.
Awatar użytkownika
Baran
 
Posty: 712
Rejestracja: Pon Gru 21, 09 20:00
Miejscowość: Legnica

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sprawy techniczno - organizacyjne portalu i forum



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości